Controversa de la Atletico - Real Madrid poate schimba definitiv regulamentul fotbalului! Ce decizie a luat UEFA

George Drafta | Publicat: 13.03.2025 21:31 | Actualizat: 14.03.2025 09:20
UEFA ia în calcul schimbarea regulamentului după controversa uriașă provocată de anularea golului marcat de Julian Alvarez (25 de ani) în timpul executării loviturilor de departajare din partida Atletico Madrid - Real Madrid.
Penalty-ul trasformat în primă fază de atacantul lui Atletico, Julian Alvarez (25 de ani), și anulat apoi de brigada de arbitri, a născut deja o dezbatere la nivelul forurilor internaționale ale fotbalului. UEFA vrea să inițieze o discuție cu FIFA și IFAB pentru modifcarea regulamentului, asfel încât o asemenea fază să nu mai fie judecată în acest fel.
Toată lumea a comentat în mediul virtual momentul cu adevărat controversat petrecut în timpul loteriei penalty-urilor din returul jucat între Atletico și Real Madrid.
Lovitura de la 11 metri transformată de Alvarez nu a fost în cele din urmă contabilizată și pe tabelă, după ce arbitrii din camera VAR au sesizat că argentinianul a atins mingea cu ambele picioare în momentul șutului, lucru interzis de regulament.
UEFA solicită modificarea regulamentului. Faza din Atletico - Real, cadru cu cadru | FOTO
Totuși, acest lucru s-ar putea schimba pe viitor. Astfel, la mai puțin de 24 de ore de la meci, UEFA a luat o decizie majoră.
Forul european dorește să inițieze discuții cu FIFA și IFAB cu privire la eventuala modificare a regulii privind lovitura de pe loc în cazul unui penalty.
Pledoaria organismului de la Zurich este ca astfel de faze să nu mai fie tratate ca încălcări ale regulamentului, având în vedere că sunt unele pur accidentale.
Iar într-o astfel de situație să se treacă la o repetare a loviturii de pedeapsă, în locul unei anulări a acesteia.
Foștii arbitri s-au pronunțat în această situație
După ce a văzut faza care a încins spiritele pe Wanda Metropolitano, fostul arbitru Antonio Mateu Lahoz a fost tranșant.
”Dacă ar fi să arbitrez din nou un meci atât de important, nu m-aș simți confortabil dacă mi-ar spune cineva ce decizie să iau. Aș vrea să merg să o văd și apoi m-aș decide. Ei bine, este responsabilitatea mea.
Trebuie să o iau pe umeri și apoi să decid în funcție de ceea ce cred eu de cuviință. Așa înțeleg arbitrajul", a fost declarația fostului central spaniol, citat de Sport Bible.
Faza a avut un corespondent și în fotbalul românesc.
În sezonul trecut al Cupei României, în sfertul de finală dintre FCU Craiova și FC Voluntari, penalty-ul transformat inițial de Roberto Voican de la ilfoveni a fost invalidat, după ce s-a constatat că fotbalistul lovise mingea accidental cu ambele picioare înainte să o direcționeze spre poartă.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite














